Сукоби на Британским Улицама

Агенције
Сукоби на Британским Улицама

ЛОНДОН - Једна страна је викала да су избеглице добродошле, док им је друга одговарала да треба зауставити бродове. У једном тренутку су противници имиграције зауставили саобраћај како би кренули према противницима расизма и викали на њих.

Широм Велике Британије окупља се хиљаде демонстраната који желе да се супротставе скуповима који су планирани на локацијама попут имиграционих центара, адвокатских канцеларија и добротворних организација. Распламсавају се немири између противника имиграције и противника расизма у Олдершоту, преноси Guardian.

Велики број људи појавио се у Бристолу, док је у Брајтону полиција морала да заштити противнике имиграције због великог броја контрадемонстраната на истој локацији.

Са изузетком мање туче која је избила на Квинс роуду, преноси Guardian, контрадемонстранти протестују у атмосфери уличног карневала уз учеснике који певају и бендове. Стотине људи формирале су живи зид испред цркве у Ливерпулу у којој се налази имиграцијски саветодавни центар. Полицијски хеликоптер надзире ситуацију која је за сада углавном мирна.

Велика група младића, који су лице прекрили маскама, стигла је као део антирасистичке групе, носећи транспаренте попут: “Имигранти добродошли. Расисти не.” Око 200 контрадемонстраната окупило се испред центра за избеглице и мигранте у Бирмингему који је идентификован као место за скуп крајње деснице. За сада нису стигле екстремно десничарске групе и ситуација је мирна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана