Сукоб се продубљује: Хамас гађао Тел Авив

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Тел Авив и околна мјеста, градови у централном и јужном дијелу Израела данас по подне су били под ракетним нападима палестинске милитантне групе Хамас.

Израелске безбједносне снаге и терористи размијенили су јаку ватру у близини пограничног града Зиким, при чему је убијено неколико припадника Хамаса.

Становници су добили инструкције да пређу у склоништа због ризика од терористичке инфилтрације, преноси "Ynet". Раније су најмање две особе повређене када је ракета пала у унутрашњост Ашкелона и нанела материјалну штету.

Сирене су се чуле на аеродрому Бен Гурион, али нема извјештаја о прекиду ваздушног саобраћаја. Терористичка група Хезболах, коју подржава Иран, испалила је данас минобацачке гранате на Израел. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) напале су данас јужни Либан у знак одмазде.

Израел је испалио своју највећу артиљеријску гранату на циљеве Хамаса. Ова ракета може да пређе са једне стране појаса Газе на другу.

Граната има домет до 40 километара и није коришћена од Другог либанског рата 2006. године, наводи израелски лист.

Палестински медији су пренијели да су у израелским ударима преко ноћи убијени брат Мухамеда Деифа, шефа Хамасовог војног крила, и чланови његове породице, укључујући његовог сина и унуку.

British Airvais је управо саопштио да обуставља све летове за Тел Авив.

Подсјетимо, пројектил је погодио аеродром Бен Гурион у Тел Авиву, саопштило је Хамасово наоружано крило. Очекује се да ће лет Бритиш ервејза слетети на аеродром данас по подне, али је преусмјерен због безбједносних разлога. Бригаде Ал Касам саопштиле су да су "бомбардовале" локацију као одговор на цивиле на мети Израела, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана