Сукоб полиције и демонстраната у Судану, употребљен сузавац и шок бомбе

Танјуг
Foto: Танјуг

КАРТУМ - Суданске снаге безбједности употребиле су данас шок бомбе и сузавац након што су на протестима у Картумум избили инциденти.

Полиција је оклопним камионима блокирала пут демонстрантима, а затим испалила шок бомбе и сузавац.
    
Демонстранти, који позивају на успостављање цивилне владавине и судске процесе због смрти демонстранта током претходних протеста, окупили су се данас у највећем броју у последњих неколико мјесеци, протестујући на око 1,5 километара од председничке палате, преноси Ројтерс
    
Уочи протеста, снаге безбједности су затвориле путеве који воде до Министарства одбране и затвориле неколико мостова који повезују Картум са сусједним градовима Омдурманом и Бахријем, гдје су такође биле организоване демонстрације.
    
Од октобра 2021. године, када су војни лидери смјенили цивилну владу, снаге безбједности су, према ријечима љекара, убиле више од 120 цивила на антивојним протестима, преноси Ројтерс.
    
Протести у престоници долазе две недеље након што су војни лидери који су извели државни удар прошле године, потписали оквирни споразум са политичким партијама о поновном покретању транзиције ка демократским изборима, уз међународну подршку.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана