Сукоб демонстраната и полиције на протесту у Тел Авиву (ВИДЕО)

Агенције
Сукоб демонстраната и полиције на протесту у Тел Авиву (ВИДЕО)

Тел Авив - На протесту у Тел Авиву дошло је до сукоба полиције и демонстраната, на које су припадници снага безбједности бацили шок бомбе.

Демонстранти, који су се окупили тражећи од израелске владе да постигне договор о таоцима са Хамасом, блокирали су аутопут Ајалон, након чега је избио сукоб са полицијом.

Посланица израелских лабуриста Нама Лазими је повријеђена шок бомбом, а израелски медији наводе да је ухапшено најмање 20 демонстраната.

Како наводи Тајмс оф Израел, демонстранти узвикују ''Биби убија таоце'', мислећи на премијера Бењамина Нетањахуа.

Mедији су пренијели да се десетине хиљада људи окупило на улицама Тел Авива, а да је ово вјероватно највећи протест у Израелу до сада.

Протест се одржава након што је израелска војска лоцирала тијела шест таоца у Појасу Газе у суботу увече.

Истовремено, породице седам америчких таоца који се и даље налазе у енклави, у саопштењу су захтијевале од премијера Бењамина Нетањахуа да склопи договор о повратку таоца и примирју.

Они су упозорили да су животи таоца угрожени и подсјетили да су у неколико наврата упозорили на могућност оваквог исхода.

IDF је такође пронашла тијело америчког таоца Херша Голдберга Полина, а амерички предсједник Џо Бајден разговарао са је његовим родитељима како би ''изразио саучешће због убиства њиховог сина од стране Хамаса”, пише Тајмс оф Израел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана