Судски поступак за прање новца против бившег предсједника Панаме

Танјуг
Судски поступак за прање новца против бившег предсједника Панаме

ПАНАМА СИТИ - Панамски суд позвао је бившег предсједника Рикарда Мартинелија да се изјасни поводом оптужби за прање новца, саопштили су у петак истражитељи.

Оптужени Мартинели, који је био на функцији од 2009. до 2014. године сумњичи се за прања новца кроз куповину медија новцем из јавних извора.

Поред њега још скоро 20 људи је обухваћено оптужбама у вези са овим случајем познатим и као “Нови бизнис”, преноси Ројтерс.

Панамско правосуђе је саопштило раније да је установљено да су средства коришћена при куповини медија била нелегалног поријекла.

Ово је други процес против Мартинелија, а у овом случају ће се судити и његовим синовима Луису и Рикарду против којих је такође подигнута оптужница због умијешаности у криминалне радње и прање више милиона долара мита добијеног од бразилске грађевинске компаније Одебрехт.

Двојица синова тренутно издржавају затворске казне у Сједињеним Државама, а Мартинели, који тврди да је невин и да је жртва политичке зајвере потврдио је да намјерава да се кандидује на предсједничким изборима 2024. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана