Суђење Трампу преносиће Јутјуб и телевизија

ГС
Foto: Принтскрин

Судија Вишег суда округа Фултон Скот Мекафи рекао је да ће дозволити директан пренос на Јутјубу свих повезаних саслушања и суђења која произилазе из велике, опсежне оптужнице окружног тужиоца Фани Вилис против бившег предсjедника Доналда Трампа.

Пренос уживо ће водити суд.

Бивши председник се изјаснио да није крив у том случају. Трамп се предао прошле недjеље у затвору округа Фултон, након што су он и још 18 особа оптужени за наводно учешће у "злочиначком подухвату" који је имао за циљ да поништи његов губитак на предсjедничким изборима у Џорџији 2020. Трамп је оптужен за 13 кривичних дjела.

Датум суђења још није одређен.

То ће бити први пут да је на суђењу дозвољено да камере сниме комплетан поступак у једном од четири кривична случаја покренута против Трампа ове године. Џорџија дозвољава камере у судници све док не ометају поступак.

Бројним фотографима је било дозвољено да уђу у судницу на неколико минута прије почетка саслушања у вези са Трамповом оптужбом у Њујорку у априлу.

Камере обично нису дозвољене у судницама у Њујорку, али су новинске организације тражиле изузетак.

Камере нису дозвољене ни у суду на савезном нивоу.

Трамп је оптужен у два случаја пред савезним судом. Један се односи на његово руковање осјетљивим владиним документима након што је напустио функцију, а други на Трампов наводни покушај да заустави пренос власти послије предсједничких избора 2020, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана