Сударили се аутобус и цистерна са горивом, страдало 20 људи (VIDEO)

Агенције
Сударили се аутобус и цистерна са горивом, страдало 20 људи (VIDEO)

Најмање 21 особа је погинула, док је 38 повријеђено у стравичном судару аутобуса и водене цистерне у Авганистану, усљед чега је дошло до невјероватне експлозије.

Наиме, како преносе медији, до несреће је дошло када је возач аутобуса наводно изгубио контролу над возилом, прије него што се сударио са надолазећом цистерном са горивом, усљед чега је дошло до експлозије. Наводи се и да је у несрећи учествовао и мотоцикл.

До несреће је дошло на ауто-путу Кандахар-Херат, у округу Герешк у Хелманду, док су локални медији потврдили да је међу повријеђенима 11 задобило теже повреде, а 27 особа лакше

Шокантно спаљивање путника

Аутобус је путовао од града Херата до главног града Кабула, када се инцидент догодио у недјељу у 4 сата ујутро по локалном времену, саопштила је покрајинска влада.

– У недељу ујутру, 21 особа је погинула, а 38 људи је повријеђено у судару цистерне, мотоцикла и путничког аутобуса – саопштио је портпарол гувернера Хелманда, Шер Мохамед Вахдат.

Према изворима, путнички аутобус се запалио након судара, што је резултирало спаљивањем већине тијела жртава.

Фотографије у локалним медијима показују како цистерна гори на прашњавом путу, док су остаци возила разбацани на ауто-путу. Екипе за чишћење биле су присутне на лицу мјеста и уклањале остатке, према званичницима.

Саобраћајне несреће учестале

Саобраћајне несреће су уобичајене у Авганистану, а лоша инфраструктура је погоршана вишедеценијским ратом који је окончан када су стране трупе отишле 2021. године а талибани преузели власт. Покрајина Јужни Хелманд била је током рата упориште талибана

Несреће се такође догађају и због велике непажње возача као и недостатка саобраћајних знакова. У децембру 2022. године, танкер за нафту се преврнуо и запалио у тунелу Саланг, при чему су погинуле најмање 63 особе, укључујући дјецу, а на десетине је повријеђено.

Ужасне слике показале су изгорјеле остатке возила у висинском тунелу који представља главну везу сјевер-југ у земљи, са димом који куља из улаза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана