Суд у Дубаију оптужио Иркињу за покушај самоубиства

Танјуг
Foto: Идепендент.ие

ЛОНДОН - Случај Иркиње Тори Тауи (28) коју је суд у Дубаиу оптужио за покушај самоубиства доспио је пред ирски парламент, а лидерка партије Шин Феин затражила је од ирске владе да интервенише.

Тауи, која је радила као члан летачког особља у авио компанији у Уједињеним Арапским Емиратима, навела је да је покушала да се убије након што је нападнута и задобила модрице и друге повреде, пренио је данас Скај Њуз.

Она је након тога одведена у полицијску станицу гдје јој је речено да је оптужена за покушај самоубиства и конзумирање алкохола.

Пасош јој је блокиран и она не може да се врати у Ирску.

Лидерка Шин Феина, Мери Лу Мекдоналд, рекла је данас у ирском парламенту да се Тори налази под огромним стресом и да жели да се врати кући.

Мекдоналд је позвала ирског премијера Сајмона Хариса да хитно интервенише и обезбеди њен повратак у Ирску.

Премијер Харис је казао да није у потпуности упознат са случајем, али да ће радо у сарадњи са Мекдоналдовом и осталим колегама интервенисати како би видјели како да помогну ирској држављанки која се, по свему судећи, нашла у ужасним околностима.

Тори Тауи се тренутно налази у изнајмљеном стану гдје очекује да се појави пред судом у Дубаију 18. јула, а упозорена је да би могла добити  и затворску казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана