Суд стао на страну “Тесле”

Срна
Foto: Гардијан

СТОКХОЛМ - Суд у Шведској наложио је Агенцији за саобраћај да америчкој компанији “Тесла” достави регистарске таблице за нова возила чија је испорука обустављена одлуком радника пошта у тој скандинавској земљи.

Одлука је донесена неколико часова након што је амерички произвођач аутомобила на електрични погон тужио шведску Агенцију за саобраћај пошто су радници поште обуставили испоруку регистарских таблица за нова возила “Тесле”.

Радници поште у Шведској обуставили су прошле седмице доставу таблица радионицама америчке компаније “Тесла”, чиме су се у штрајку придружили механичарима и радницима на пристаништима због одбијања ове фирме да потпише колективни уговор о платама.

Окружни суд у Шведској донио је одлуку да Агенција мора да достави таблице “Тесли” у року од седам дана или ће морати да плати новчану казну у износу од милион шведских круна /95.000 долара/.

Синдикат “Иф метал” саопштио је да је око 130 механичара из 10 радионица “Тесле” у седам градова у Шведској обуставило рад 27. октобра.

Штрајк је проширен како би обухватио и друге радионице које, између осталих произвођача, услужују “Теслу”. Радници на пристаништима одбијају да истоваре аутомобиле америчке компаније у свим шведским лукама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана