Суд одбацио Трампов захтјев за одлагање суђења по оптужби за превару

Танјуг
Суд одбацио Трампов захтјев за одлагање суђења по оптужби за превару

ЊУЈОРК - Апелациони суд у Њујорку одбацио је захтјев бившег америчког предсједника Доналда Трампа за одлагање суђења по оптужници у којој се наводи да је давао лажне информације о вриједности своје имовине.

Укинут је и налог једног од судија Дејвида Фридмана, донијет 14. септембра, да се не проглашава почетак рочишта, док се разматрао захтјев за одлагањем који је поднио бивши предсједник, преноси Глас Америке.

Почетак тог суђења заказан је за 2. октобар. Судско вијеће је одлуку донијело два дана пошто је судија Артур Енгорон предочио да су Трамп и његова породична фирма наводно прецјењивали вриједност имовине, у намјери да им буду одобрени бољи услови за кредитирање и осигурање.

Бивши предсједник, његови синови, организација и други ентитети се од септембра 2022. године налазе на оптужници државне тужитељке Летише Џејмс.

У међувремену, Трампов авокат Стивен Седоу саопштио је да његов клијент неће тражити да случај у вези са наводним мијешањем у изборе који се води против њега у савезној држави Атланти буде пребачен на федерални суд. Задржавање случаја пред судом у Атланти значи да ће свако рочиште бити емитовано на телевизији, пише Њујорк тајмс.

-Ова одлука је заснована на добро утемељеном увјерењу да овај часни суд намјерава да у потпуности заштити уставно право господина Трампа на правично суђење - навео је Седоу. (Крај)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана