Студенткиња појела "вегански" тирамису и умрла

ГС
Студенткиња појела "вегански" тирамису и умрла

Студенткиња Ана Белисарио (20) умрла је након што је у једном ресторану у Милану појела десерт тирамису и пала у анафилактички шок.

Дјевојка је била алергична на млијечне производе, а у десерту, на којем је било назначено да је вегански, било је млијека у траговима, пише Цорриере де ла Серра, а преносе Независне.

Све се догодило почетком прошле године када је била на вечери са дечком, а преминула је 5. фебруара исте године.
Због њене смрти двије жене се сумњиче за убиство из нехата. Истрага је покренута против мајке и кћерке власнице посластичарнице која овај десерт доставља у 63 италијанска ресторана.

Према прелиминарним налазима истраге, сумња се да су осумњичене помијешале фактуре веганских слаткиша са десертима који садрже млијеко, што је довело до катастрофалног исхода и смрти младе студенткиње. Добиле су и забрану предузетничке ђелатности.

У реконструкцији догађаја који су направили тужиоци, наводи се да је трагедији кумовала чињеница да се у посластичарској лабораторији није поштовало одвајање састојака, као и то што особље није прошло одговарајућу обуку већ само четверочасовни курс.

Након што је наручила тирамису, ђевојка је провјерила декларацију, али и тражила додатне информације будући да јој је било битно да у храни нема трагова млијечних производа. Након само неколико залогаја јој је позлило те је отрчала у тоалет како би повратила.

Попила је лијекове које је увијек носила са собом, али убрзо се онесвјестила те преминула у болници. Ђевојка је студирала модни дизајн и редовно одлазила у спорни ресторан. Била је алергична на јаја, а и од рођења је имала алергију на млијеко.

У другим паковањима тирамисуа исте робне марке такође су пронађени трагови млијечних протеина. Пронађени су и трагови јаја у мајонезу у сендвичу који је такође требало да буде вегански, а који је студентица наручила за главно јело.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана