Студенти јеврејског поријекла тужили Универзитет Харвард због антисемитизма

Танјуг
Foto: Boston Globe

БОСТОН - Студенти јеврејског поријекла тужили су Универзитет Харвард у Бостону због тога што, како тврде, дозвољава да студентски кампус буде "бастион распрострањеног антисемитизма", пренијели су данас амерички медији.

У тужби поднијетој у сриједу увече у Бостону, у савезној држави Масачусетс, студенти су оптужили елитни универзитет Харвард да "селективно" спроводи своје прописе и избјегава да заштити од узнемиравања студенте јеврејског порекла игноришући њихове молбе и ангажујући професоре који подржавају анти-јеврејско насиље и шире антисемитску пропаганду, преноси Ројтерс.

Студенти су тужили и бившу предсједницу Универзитета Харвард Клодин Геј која је поднијела оставку прошле недеље, суочена се са тешким критикама због одговора на антисемитизам у кампусу након Хамасовог напада на Израел 7. октобра 2023. године.

У тужби студената јеврејског поријекла се тражи доношење правних мера укључујући забрану кршења савезног закона о грађанским правима који не дозвољава дискриминацију.

Други амерички универзитети, укључујући Универзитет у Њујорку и Универзитет Калифорнија у Берклију суочавају се са сличним тужбама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана