Студент ухапшен и оптужен за убиство четворо колега

Танјуг
Студент ухапшен и оптужен за убиство четворо колега

ВАШИНГТОН - Студент права на америчком државном универзитету Вашингтона ухапшен је и оптужен за првостепено убиство четворо колеге студената Универзитета Ајдахо прије више од шест недјеља, саопштили су амерички званичници.

Према ријечима Џејмса Фраја, начелника полиције у градићу Москва, у Ајдахоу, полиција је у четвртак увече у држави Пенсилванија ухапсила Брајана Кристофера Кобергера (28), бјегунца за којим је расписана потјерница, преноси Ројтерс.

Тужилац округа Лата у Ајдахоу, Бил Томпсон рекао је да је Кохбергер оптужен по четири тачке оптужнице за првостепено убиство три жене и једног мушкарца у раним 20-им годинама и провалну крађу.

Све четири жртве су пронађене избодене ујутру 13. новембра у кући ван кампуса у којој су живјеле три дејвојке, од којих су две боравиле у једној соби, а једна је дијелила своју собу са четвртом жртвом, својим дечком.

Двије дјевојке које су у тренутку злочина такође налазиле у истој кући остале су неповријеђене, а за вријеме убситава су спавале.

Полиција је саопштила да је мобилни телефон једног од преживјелих коришћен за позив полицији и хитној помоћи када су откривена тијела убијених.

-Ово није крај ове истраге.  У ствари то је нови почетак . рекао је Томпсон на конференцији за новинаре и потврдио да су све жртве задобиле вишеструке убодне ране, а да је код неких видљиво рањавање због пружања отпора нападачу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана