Стуб: Остати смирен и усредсредити се на чланство у Алијанси

Срна
Стуб: Остати смирен и усредсредити се на чланство у Алијанси

ХЕЛСИНКИ - Новоизабрани фински предсједник Александар Стуб рекао је данас да његова земља треба да остане мирна и да пажњу усмјери на своје чланство у НАТО-у, упркос недавним критикама које је Алијанси упутио бивши амерички предсједник Доналд Трамп.

Трамп који је један од фаворита да постане кандидат Републиканске странке на предсједничким изборима у САД у новембру изјавио је прошле седмице да не жели да штити чланице од евентуалних будућих напада Русије уколико те земље не дају на вријеме свој допринос у буџет Алијансе.

“Америчка предизборна кампања разликује се од финске и реторика која се користи много је снажнија и мислим да је у овом тренутку најбоље остати миран и пажњу усмјерити на градњу чланства у НАТО-у”, нагласио је Стуб.

Према његовим ријечима, Финска даје више на одбрану од циљаних два одсто од БДП-а, колико је усаглашено међу чланицама Алијансе.

Стуб дужност предсједника преузима 1. марта, пошто је у недавно одржаном другом кругу предсједничких избора побједио противкандидата Пеку Хависта из странке Зелених са освојених 51,6 одсто гласова. 

Прошле године дуванари из Посавине остварили већи принос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана