У пожару погинули мајка и седморо дјеце: Трагедију изазвала машина

ГС
У пожару погинули мајка и седморо дјеце: Трагедију изазвала машина

ПАРИЗ - Велика трагедија догодила се у Француској, када су у ноћи између недjеље и понедjељка у пожару изгорјели мајка и њених седморо дјеце.

Осим несрећне жене, која је имала 40 година, настрадала су и два дјечака узраста од двије и 14 година, и пет дјевојчица које су имале три, седам, 10, 13 и 14 година.

Пожар је изазвала неисправна машина за сушење веша која се налазила у приземљу, послије чега је ватра брзо захватила остале дијелове куће. Отац (40) ове породице, коју су сачињавали родитељи из два претходно разведена брака и њихова дјеца, успио је да сиђе до приземља да види шта се догађа. Међутим, од ватре није могао да се врати до другог спрата, гдје су његова супруга и дјеца остали заробљени у пламену.

Он је задобио тешке опекотине и пребачен је у болницу, али живот му није у опасности. Ватра је била толико јака да је захватила и сусједну кућу. Ватрогасци су позвани око један сат послије поноћи, њих 80 борило све више сати с ватреном стихијом. Интервенцију су отежале електричне ролетне и уско степениште.

Мјештани Шарлија на Марни, градића са две и по хиљаде становника, стотинак километара источно од Париза, су у шоку. Организована је психолошка помоћ за комшије и ђаке у школи коју су похађала страдала дјеца. Становници овог мјеста у понедјељак су током дана остављали букете цвијеће на мјесту несреће.

Неисправни кућни апарати у Француској изазову у просјеко око 300.000 пожара у којима погине око 800 људи и буде 10.000 повријеђених. Седамдесет одсто оваквих инцидената се догађа ноћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана