СТРАШНО: Дјечак преминуо након вађења зуба

GS
Foto: Facebook

Власти турске провинције Бурса затвориле су једну стоматолошку клинику на мјесец дана и истражују њене активности након смрти петогодишњег дјечака Дениза Сонмеза, убрзо након што је био код љекара.

Дјечакови родитељи Елена и Ајдин Сонмез рекли су полицији да су сина 10. новембра одвели на преглед у приватну стоматолошку клинику, гдје му је дијагностикован каријес.


Агонија кренула након вађења зуба

Љекари су под општом анестезијом извадили један зуб и ставили пломбе на четири зуба. Већ током прегледа дијете је почело да крвари, температура му је скочила и малишан је почео да се тресе.

Како пише Блиц, љекари су поред свега дјетету преписали лијек и послали га кући.

Убрзо се дјетету стање погоршало и родитељи су га одвезли у државну болницу, али љекари нису успјели да га спасу – дјечак је 13. новембра преминуо од вишеструког отказивања органа усљед недостатка кисеоника.

Болница запечећена

Надлежни су болницу запечатили на мјесец дана од 16. новембра, а тужилаштво је почело истрагу.

Родитељи дјечака су рекли да анестезиолог није урадио никакве тестове прије анестезије и да је напустио клинику не чекајући да дијете дође себи послије операције.

Навели су и да је цјевчица убачена у грло дјетета током операције пробила аденоид и крварење које је услиједило му је испунило плућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана