Столтенберг: Украјина има право да гађа "легитимне војне мете" у Русији

Tanjug
Foto: AA

СТОКХОЛМ - Украјина има право, у складу са међународним правом, да напада "легитимне војне мете" у Русији како би се одбранила, изјавио је данас генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

"Украјина има право да се брани", рекао је Столтенберг на конференцији за медије са шведским премијером Улфом Кристерсоном у војној бази у близини Стокхолма, преноси Ројтерс.
    
Додао је да право на самоодбрану укључује, како је навео, "право на гађање легитимних, војних мета на територији стране агресора, у овом случају Русије".
    
"Ово је нападачки рат који је Русија започела против мирољубиве, демократске, суседне земље... Нема сумње да Украјина има право да гађа мете на руској територији", рекао је Столтенберг.
    
Руски предсједник Владимир Путин изјавио је 5. јуна да одговор Москве на испоруке Украјини далекометног наоружања од Запада може бити асиметричан и да Русија размишља о томе да своје оружје исте класе испоручи у оне регионе света, гдје ц́е се изводити напади на виталне објекте оних земаља које то раде против Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана