Столица Ким Џонг Уна чишћена неколико минута уочи састанка са Путином

Танјуг
Foto: Скриншот

МОСКВА - Заштита сјевернокорејског вође Ким Џонг Уна провела је неколико минута дезинфицирајући столицу на којој је Ким сједио током самита са руским предсједником Владимиром Путином у Русији, преноси данас лист Комерсант. `

На видео снимку који је објавио лист види се како сјевернокорејски сигурносни службеник, носећи бијеле рукавице, детаљно брише црну столицу, намијењену Киму и прска је неидентифицираном супстанцом, док је тјелохранитељ који ради за Кремљ све то гледао помало збуњено, преноси Ројтерс. 

Други члан заштите из Сјеверне Кореје дао је неку врсту наредбе припаднику заштите који је дезинфициковао столицу, али није познато какве. 

"Испоставило се да је столица била предмет који је изазивао највећу забринутост сјевернокорејске стране", навео је дописник Комерсанта  Андреј Колесников.

Кимова заштита, која се састојала од више од 100 људи, изгледа да није била задовољна првом столицом која је била намијењена Киму, а другу, потпуно исту, обезбиједила је руска страна, додао је Комерсант. 

"Онда је један сјевернокорејски службеник неколико минута, без паузе, брисао столицу намијењену Ким Џонг Уну, носећи бијеле рукавице, а судећи по мирису, дезинфицирао ју је", навео је Комерсант, један од водећих руских листова. 

Путин и Ким Џонг Ун састали су се јуче у Амурској области у Русији.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана