Стижу нови милиони: Донатори стали још јаче иза Трампа након пресуде

Агенције
Стижу нови милиони: Донатори стали још јаче иза Трампа након пресуде

Водећи републикански донатори стали су уз Доналда Трампа обећавши милионе долара за подршку првом осуђеном кандидату за предсједника САД, преноси "Ројтерс".

Подсјећамо, порота у Њујорку прогласила је у четвртак Трампа кривим за кривотворење докумената како би се прикрила исплата за ушуткавање порно звијезде уочи избора 2016.

У налету подршке, у четвртак, велики донатори, укључујући касино милијардерку Миријам Аделсон и хотелијера Роберта Бигелоа, стали су иза Трампа, а њихове би донације требале подстакнути талас про-Трумпових огласа.

Пресуда је такође подстакла неке дугогодишње Трампове донаторе да му повећају своју финансијску подршку.  Роберт Бигелоу,  један од највећих Трампових присталица, који је већ дао више од девет милиона долара групи која га подржава, рекао је да је кривични поступак против Трампа "срамотан".

"Шаљем предсједнику Трампу нових пет милиона долара као што сам му обећао", рекао је Бигелоу за "Ројтерс".

Дон Тапиа, бивши Трампов амбасадор на Јамајци, истакао је након осуде у четвртак да ће донатори окупљени око њега  у надолазећим седмицама  дати више од милион долара про-Трамповој потрошачкој групи "МАГА Инк".

"Ићи ћемо ол-ин за њега", рекао је Тапиа.

"Ројтерсу" је послао фотографију америчке заставе која се вијори наопачке испред његове куће у Парадајс Волију у Аризони у знак протеста против пресуде.

Инвеститор из Силицијумске долине, Шон Мегвајер, објавио је на друштвеној мрежи Икс након пресуде да је донирао 300.000 долара за подршку Трампу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана