Стивен Сигал позвао на уједињење против „зла западног свијета“

Tанјуг
Foto: Rg.ru

МОСКВА - Специјални представник руског Министарства спољних послова за хуманитарне односе, амерички глумац Стивен Сигал позвао је данас свијет да се уједини против „зла западног свијета“ и да се „бори за истину и правду“.

Сигал је на церемонији додјеле државних награда у Катарининској сали Кремља, након што му је уручен Орден пријатељства, рекао да је „рат у који смо сада умјешани“ започео и финансирао Запад. 

Нагласио је да је то „рат добра и зла“ и да сви региони, све земље и сви народи морају да се уједине умјесто да буду контролисани „медијским лажима“.

„Цио свијет је опасно близу Трећег свјетског рата. Суочавамо се са истим чудовиштем које покушава да прождре, освоји и преузме контролу над цијелим свијетом кроз лажи, дезинформације и манипулације“, додао је он.

Оцијенио је да је потребан „допринос образовању оних који не виде шта се заиста дешава“, преносе РИА Новости. 

„Будимо образовани људи који разумију шта је пропаганда, а шта је истина. Позивам све који то разумиеју да се удруже у борби за истину и правду“, поручио је.

Сигал је такође примјетио да је прије почетка рата у Украјини у различитим земљама дошло до разних немира, који су, како је навео, „отров“ за цио свијет. 

Сигал је такође истакао да је већина окупљених у Катарининској сали Кремља „дала огроман допринос одбрани отаџбине, а посебно руски предсједник Владимир Путин“.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана