Упозорење на временске непогоде на сјеверу Грчке

Танјуг
Упозорење на временске непогоде на сјеверу Грчке

СОЛУН -  Грађанима и туристима у Солуну, Лариси и другим областима сјеверне Грчке стигло је упозорење у виду СМС поруке за хитне случајеве због невремена које се очекује у току дана.

У поруци је наведено да се временске неприлике, попут града и грмљавине, очекују од раних јутарњих сати до поднева, преноси Катимерини.

-Избјегавати прелажење бујица и потока, пјешице или возилом, током невремена и падавина, рад и активности на отвореном. Требало би избјегавати пролазак испод великог дрвећа и постављених знакова. Не држати укључене електричне уређаје или телефон, јер гром може проћи кроз жице. Избјегавати додиривање водоводних цијеви (кухиња, купатило), јер су они проводници струје  - наводи се у упозорењу.

Додаје се и да је савјет, ако се неко нађе на отвореном током невремена, да се не приближава металним предметима, као што су аутомобили, бицикли или опрема за камповање, као и да ако је неко у мору, требало би одмах да изађе.       

Невријеме се очекује и у Тесалији, на острвима Споради, централној и источној Стереји (укључујући Атику), источном Пелопонезу и на Евији.

Како ЕРТ преноси, у централним, источним и сјеверним пределима предвиђају се кише и олује, а од вечери се очекује постепено слабљење.

Очекује се да ће температуре пасти на 28 степени, док ће на Криту температуре достићи 31 степен.

У Солуну се очекује пролазна облачност са кишом и мјестимично јаким невременом, а температуре ће се кретати од 20 до 28 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана