Стејт департмент: Пригожинова побуна је била ''значајан корак''

Танјуг
Стејт департмент: Пригожинова побуна је била ''значајан корак''

ВАШИНГТОН - САД неће спекулисати о мотивима шефа паравојне формације ''Вагнер'' Јевгенија Пригожина за подстицање оружане побуне у Русији током викенда, изјавио је портпарол Стејт департмента Метју Милер, оцјенившти да је потез Пригожина ''значајан корак''.

-(Предсједник Русије) Владимир Путин је тај који је подигао баук 1917. године, а не неко други, нити било ко из владе Сједињених Америчких Држава - рекао је Милер на брифингу за штампу, додајући да није упознат са било каквим контактом Вашингтона са, како је навео, режимом бјелоруског председника Александра Лукашенка по том питању, преноси CNN.

Милер је навео да нема процјену Пригожинове локације или распореда Вагнерових снага у Украјини или негде другдје, напомињући да ситуација у Русији остаје "динамична".

Он је потез Пригожина оцијенио "значајним кораком", јер, како је навео, новост је што је дошло до директног оспоравања лидерства руског председника.

-Нова је ствар видјети Јевгенија Пригожина како директно доводи у питање разлоге за овај рат и поручује да је рат вођен у суштини на лажи, што је нешто што смо и сами раније говорили, али сигурно нисмо чули тако нешто од званичника из Русије раније - рекао је Милер.

Како је додао, нејасно је какве ће бити крајње импликације онога што се догодило на активности и интересе Сједињених Америчких Држава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана