Становник Измира вратио седам милиона долара банци: Искреност или пропуштена шанса?

Танјуг
Становник Измира вратио седам милиона долара банци: Искреност или пропуштена шанса?

АНКАРА - Становник Измира у западној Турској вратио је банци око седам милиона долара које су на његов рачун уплатила непозната лица, а финансијска институција је одбила да га обавијести о детаљима трансакције, пише лист Јени Шафак.

Озкан Ајдик, чистач који живи у округу Мендерес у Измиру, био је шокиран када је видио више од 23 милиона лира (6,7 милиона долара) на свом рачуну у апликацији за мобилно банкарство када је хтио да плати рачуне за комуналне услуге.

Он је отишао у банку и вратио сав новац, јер је, по његовом мишљењу, то је био грешан (харам) новац, недозвољен према начелима исламске вјере.

"Нисам никоме рекао за овај инцидент док нисам отишао у банку и вратио новац, можда би ми (познанци) помутали ум. Нико није дошао и питао запослене у банци откуд ми новац и објаснио сам комшији ситуацију: кажу, откуд тај новац, вратио сам новац, али желим да знам где је отишао, запослени у банци су ми рекли да не могу да кажу откуд је новац дошао и гдје отишао, пошто су таква правила", рекао је Ајдик.

Он је навео да ће отићи у полицију, како би разјаснио све околности случаја.

Случај је изазвао велику пажњу јавности, а мишљења корисника друштвених мрежа су подељена - једни су подржали Ајдика због његове искрености, други сматрају да није искористио своју шансу, преноси турски лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана