Шта је порука САД Израелу

Танјуг
Шта је порука САД Израелу

ВАШИНГТОН - Америчка порука Израелу на састанку предсједника САД Џоа Бајдена и израелског премијера Бењанима Нетанијахуа била је да је вријеме да се ослободе таоци и постигне споразум о прекиду ватре, изјавио је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

-Морамо да постигнемо овај договор. Радили смо на томе већ неко вријеме. То су били тешки преговори. Направили смо напредак. Имамо оквир за договор. Сада морамо да премостимо коначне разлике и постигнемо договор како бисмо сви могли да идемо напријед -рекао је Милер новинарима, а преноси Тајмс оф Израел.

Састанку Бајдена и Нетанијахуа присуствовали су и амерички државни секретар Ентони Блинкен, савјетник за националну безбједност Џејк Саливен, замјеник савјетника за националну безбједност Џон Фајнер, амерички амбасадор у Израелу Џек Лев, највиши званичник Бијеле куће за Блиски исток Брет Мекгурк и специјални изасланик Бијеле куће за Блиски исток Амос Хохштајн.

У делегацији Израела били су и министар за стратешка питања Рон Дермер, савјетник за националну безбједност Цачи Ханегби, израелски амбасадор у САД Мајкл Херцог, Нетањахуов шеф кабинета Цачи Браверман, премијеров војни секретар Роман Гофман и његов савјетник за спољну политику Офир Фалк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана