Шта је показао транскрипт “црне кутије” бразилског авиона

Танјуг
Шта је показао транскрипт “црне кутије” бразилског авиона

САО ПАОЛО - Власти које истражују пад бразилског авиона у којем су прошле недјеље погинуле 62 особе сада имају пун транскрипт “црне кутије”, али њен садржај није показао шта је узрок несреће, објавила је телевизијска станица Глобо.

Транскрипт са диктафона у пилотској кабини показује да су пилот и копилот примијетили стрмоглави губитак висине око један минут прије пада, извијестио је Глобо, позивајући се на неименоване изворе који раде на истрази, преноси Ројтерс.

Према Глобу, транскрипт покрива око два сата аудио снимка, укључујући питање копилота пилоту о томе шта се дешава и да је авиону потребно “више снаге” да се стабилизује.

Саопштено је да, према ријечима људи који истражују несрећу, сама анализа аудио записа за сада неће омогућити да се утврди узрок несреће.

Такође је наведено да власти нису идентификовале никакве карактеристичне звукове, као што су пожар, електрични колапс или кварови мотора, иако је речено да је звук тешко слушати. Потенцијални проблем стварања леда на крилима авиона власт није ни потврдила ни одбацила.

Авион, турбоелисни АТР-72, летио је за Сао Пауло из Каскавела, у бразилској држави Парана и срушио се прије шест дана око 13.30 часова у граду Вињедо, око 80 километара сјеверозападно од Сао Паула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана