Шта је нападач на Трампа радио два дана прије атентата

Агенције
Шта је нападач на Трампа радио два дана прије атентата

ФБИ је саопштио да је добио приступ телефону Томаса Метјуа Крукса, који је осумњичен да је покушао да изврши атентат на бившег предсједника САД Доналда Трампа.

Секретар за унутрашњу безбједност рекао је да ће тајна служба појачати безбједност Доналда Трампа.

ФБИ је у понедјељак саопштио да је добио приступ подацима на мобилном телефону човјека који је покушао да убије Доналда Трампа, пошто су истражитељи наставили да траже мотив пуцњаве на предизборном скупу бившег предсједника током викенда, пише Њујорк пост.

Мотиви младића који је покушао да убије бившег предсједника Доналда Џеј Трампа остају мистерија, чак и након што је ФБИ у понедјељак добио приступ његовом мобилном телефону и почео да анализира његов садржај у потрази за траговима, рекли су званичници за спровођење закона.

Истражитељи се надају да ће телефон, који је био заштићен лозинком, помоћи да се објасни зашто би Томас Метју Крукс, скромни 20-годишњак из Пенсилваније без криминалне историје или познатих чврстих политичких увјерења, запуцао на Трампа на митингу.

Шта је Крукс радио 48 сати прије покушаја атентата? 48 сати прије него што пуцао на бившег предсједника Доналда Трампа, 20-годишњи Томас Метју Крукс се неколико пута заустављао у и око свог родног града у предграђу Питсбурга.

У петак је отишао у стрељану у којој је био члан и вјежбао пуцање, рекао је службеник за спровођење закона. Сљедећег јутра, Крукс је отишао у продавницу, гдје је купио мердевине дужине метар и по, а потом је продужио у продавницу оружја, гдје је купио 50 метака муниције, рекао је званичник, пише Си-Ен-Ен.

Затим се Крукс возио својом аутомобилом марке Хјундаи око сат времена сјеверно, придруживши се хиљадама људи из цијелог региона који су похрлили на Трампов митинг у Пенсилванији. Он је паркирао аутомобил испред мјеста гдје се скуп одржавао, са импровизованом експлозивном направом скривеном у пртљажнику која је била повезана са предајником који је носио, рекао је званичник. Затим се, вјерују истражитељи, са мердевинама попео на оближњу зграду и отворио ватру на бившег предсједника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана