Шта је Бајден поручио након новог напад на Трампа

Агенције
Шта је Бајден поручио након новог напад на Трампа

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Џо Бајден је у недјељу осудио „политичко насиље“ након другог атентата на бившег предсједника Трампа раније тог дана.

Демократски предсједник рекао је да је био информисан о инциденту и федералној истрази у вези с тим.

- Осумњичени је у притвору, и похваљујем рад Тајне службе и њихових партнера из агенција за спровођење закона због њихове будности и напора да бившег предсједника и оне око њега одрже безбједним - рекао је Бајден у изјави, додајући да му је „лакше“ што је републикански предсједнички кандидат „неповријеђен“.

- У току је активна истрага овог инцидента док агенције за спровођење закона прикупљају више детаља о томе шта се догодило - рекао је Бајден и додао:

- Као што сам много пута рекао, нема мјеста за политичко насиље нити било какво насиље у нашој земљи, и дао сам налог свом тиму да наставе да обезбјеђују да Тајна служба има све ресурсе, способности и заштитне мјере потребне да се осигура континуирана безбједност бившег предсједника.

Трамп био мета нападача

Подсјетимо, ФБИ је саопштио да је бивши предсједник и кандидат републиканаца на предстојећим предсједничким изборима Доналд Трамп био предмет „очигледног покушаја убиства“ у његовом голф клубу на Флориди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана