Срушила се зграда у Бразилу, погинуло осам људи, међу њима и дјеца

Танјуг
Срушила се зграда у Бразилу, погинуло осам људи, међу њима и дјеца

БРАЗИЛИЈА - Најмање осам људи је погинуло, а још пет се води као нестало када се срушила стамбена зграда на сјевероистоку Бразила.

Спасиоци још претражују рушевине у потрази за преживјелима, након инцидента који се догодио у петак, а међу жртвама је  двоје дјеце од осам и пет година, саопштили су званичници, преноси Ројтерс.

Снимци дроном које је направио Ројтерс показују да се стамбена четвороспратна зграда, која се налази у сјевероисточној бразилској држави Пернамбуко, на  периферији Ресифеа, главног града државе, у потпуности урушила.

Званичници су саопштили да се урушавање зграде догодило у петак ујутру око 6.35 часова по локалном времену, када је већина становника вјероватно још спавала.

Није познато шта је изазвало несрећу у Ресифеу, приобалном граду са око 1,5 милиона становника, који је посљедњих дана погођен обилним кишама.

 Гувернерка Пернамбука Ракел Лира упозорила је раније током дана да се очекује још падавина и препоручила да локално становништво обезбеди приступ безбедним структурама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана