Срушила се скела на висини од 140 метара: Радници висили на сајлама, један погинуо

GS
Foto: Printscreen

Ватрогасци и полиција у уторак, 17. октобра, у Бразилу су позвани у спектакуларну акцију спашавања. Осам грађевинских радника висило је са срушене скеле 140 метара изнад тла. За једног од њих свака помоћ је стигла прекасно.

Радници у грађевини остали су висити након што се конструкција срушила између два небодера од 33 спрата који су се градили. Снимак приказује како су радници на градилишту остали закачени за уже које је висило са металне конструкције.

На мјесто догађаја у Сãо Паулу, Бразил, послано је десет ватрогасних возила. Такође је послан и полицијски хеликоптер.

Локални медији извјештавају да је урушавање скела довело до тога да је осам радника остало заробљено у зраку. Снимци показују како су се барем четири радника очајнички држали за ужад док су се љуљали.

Заробљени радници спашени су "неколико минута" након урушавања уз помоћ кранова, рекла је свједокиња Лидиане Диас локалним медијима.

Лидиане, власница оближњег фризерског салона, рекла је: "Бука је била врло гласна, много тога се срушило. Конструкција је пала. Нисмо могли видјети гдје су се дијелови срушили јер су били у градилишту."

Нажалост, један радник је преминуо од повреда. Било је нејасно да ли је особа пала са платформе или је била погођена дијеловима док је пролазила испод скеле. Власти у држави Сãо Пауло изјавиле су да истражују случај, пише Мирор.

gente aconteceu um acidente no predio torto aqui do morumbi que deixou os cara pendurados pic.twitter.com/dBS2aaaqa5

— vilar (@vilarrrrrrr) October 17, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана