Средња школа на Флориди уклонила контроверзну графичку верзију књиге о Ани Франк

Танјуг
Средња школа на Флориди уклонила контроверзну графичку верзију књиге о Ани Франк

ОРЛАНДО - Средња школа на Флориди уклонила је из библиотеке графички роман заснован на дневнику Ане Франк након што га је оспорила конзервативна група, тврдећи да умањује значај Холокауста.

"Дневник Ане Франк: Графичка адаптација" уклоњена је из библиотеке у средњој школи Веро Бич, након што је група „Мамс фор либерти“ у округу Индијан Ривер уложила приговор.

Директорка школе се сложила са приговором, а књига је прошлог мjесеца уклоњена.

У спорном дijелу графичког романа је приказано како протагонисткиња хода међу статуама голих жена, а касније прредлаже пријатељици да једна другој покажу груди, пренио је АП.

-У складу са политиком школског округа, ако се неко не слаже са уклањањем књиге, на одлуку се може уложити жалба окружном одбору, али нико није оспорио уклањање - рекла је данас портпарол школског округа округа Индијан Ривер Кристен Мадакс.

Друге књиге о Ани Франк и копије дневника, који је она написала за вријеме док се крила од нациста са својом породицом и другим Јеврејима у окупираном Амстердаму, остају у библиотекама школског система.

Дневник јеврејске тинејџерке објављен је 1947. године, неколико година након што је изгубила живот у концентрационом логору, постао је класик који читају десетине милиона људи широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана