Србин тајни агент убијен у Шпанији прије двије године: Полиција открила убицу

Г.С.
Foto: Полиција Еспања

МАРБЕЉА - Њемачки држављанин (32) ухапшен је због мучења и убиства српског држављанина Александра Колунџића (33) у љето 2022.

Како преносе шпански медији, осумњичени за брутално убиство је ухапшен у Турској, гдје се крио послије злочина.

- Убијени, који је био повезан са криминалним организацијама на Балкану, ликвидиран је са три хица у главу. Његово тијело откривено је када је радник агенције за некретнине који је отишао у кућу у Малаги у Марбељи, 30. јуна 2022., како би са Колунџијом продужио уговор о закупу куће. Затекао је његово тијело и одмах позвао полицију - преносе шпански медији.

Национална полиција на мјесту злочина затекла је језив призор, тијело је било везано за столицу, а глава умотана у провидну фолију.

- Идентификација жртве је трајала неко мјесеци, јер је он користио различите лажне идентитете. У истрагу су биле укључене и њемачке власти, и на крају је утврђено да је ријеч о држављанину Србије који је имао боравиште у Њемачкој и досије за трговину дрогом у Франкфурту, али и да је био повезан са балканским подземљем - преносе они.

Како су открили медији из те државе, Колунџић који је живио у Офенбаху у Марбељи је био на тајном задатку и требало је да прикупи информације о дјеловању нарко-картела.

- Александар К., 33-годишњи Србин и тајни агент хесенске полиције, брутално је изгубио живот у Марбељи. Био је мучен и на крају убијен. Као доушник, требало је да прикупља информације о дјеловању нарко-картела у Шпанији и доставља их надлежнима. Вјерује се да је његов рад као доушник довео до његовог убиства - преносе они.

Како наводе, не искључује се могућност да је убијени Србин био разоткривен током свог тајног задатка.

Након прикупљања доказа, истражитељи су открили да је убијени 29. јуна 2022. око 16.30 сати заједно са неколико чланова друге криминалне групе која је трговала дрогом, отишао у своју кућу.

- У кући је избила свађа, а потом је убијени сатима мучен, све док није умро наредног дана у раним јутарњим сатима - наводно је откривено током истраге.

Према информацијама из истраге, накнадно је откривено и да су убице са мобилног телефона жртве, док је још био жив, контактирали његову родбину и покушавали да извуку информације.

- Након што су га убили, побјегли су из земље и сакрили се на територији Турске. Издата је међународна потјерница и вођа криминалне групе који се сматра и главним за трговину дрогом на југу Шпаније, лоциран је у Турској. Ухапшен је и предат шпанској полицији на аеродруму у Малаги - преноси Ало .

Наводно, ухапшени је држављанин Њемачке, али је турског порјекла и има криминални досије. Полиција трага и за његовим саучесницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана