Србин из Либана: Народ бjежи на све стране

GS
Foto: Telegram

Србин Марко Филиповић тренутно се налази на око 20 километара од Бејрута, а како каже за "Блиц", народ тамо бјежи на све стране, као и да не може ни да претпостави када ће се хаос смирити.

"Тренутно се осећам безбедно, зато што се не налазим у Бејруту, већ сам око 20 километара од Бејрута. Налазим се у севернијем делу Либана. Јутрос су први пут гађали место у центру Бејрута и то је новост", каже Филиповић за "Блиц уживо".

Напомиње да је народ веома збуњен и да бјежи на све стране.

"Народ бежи на све стране, јер не знају где да се склоне. Причамо о зони око Бејрута. У овом делу где ја живим није било никаквих напада. Масовно се људи селе и пролазе овуда. Напуштају централни део Либана или беже са југа ка северу горе", каже Филиповић.

Истиче да се људи бјеже у планине, и иду ка сјеверу Либана.

"Људи се селе ка планини и ка северу Либана само да би се склонили са југа. Око 20 или 30 хиљада људи је по обалама мора, који немају где да се сместе", каже Филиповић.

Марко Филиповић је већ три године у Либану, али како каже, никада није доживио овако нешто.

"Летос су били напади на југу, али никада се овако нешто није дешавало у Бејруту. Ситуација је почела од четвртка. Траје скоро две недеље када је почела ситуација са пејџерима. Онда је почело појачано бомбардовање на југу доле", каже Филиповић.

Он истиче да нико не зна када ће овај хаос стати и колико ће трајати.

"За сада се није дешавало да ова моја област буде нападана. Чекам да видим шта ће се десити и како ће се ситуација развијати", каже Филиповић за "Блиц уживо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана