Србин херој у Италији - спасио мајку и бебу од утапања: Драматични снимци, водена бујица носи све

ГС
Србин херој у Италији - спасио мајку и бебу од утапања: Драматични снимци, водена бујица носи све

Дијелови Италије су под водом и ситуација је драматична, нарочито у регији Емилија-Ромања, гдjе је велики поплавни талас захватио је Ћезену, након изливања реке Савио која је преплавила улице.

Многи су се сналазили на разне начине, пењали на кровове и више дијелове кућа, али неки су остали заглављени у својим улазима.

Једна од људи која није успјела да се снађе у датој ситуацији јесте мајка са дјевојчицом, која је дозивала у помоћ пошто није могла да изађе из улаза јер је вода у том дијелу улице била преко метар. Међу људима који су ускочили у воду и успјели да допливају до њих и да их спасу јесте и Србин Ђорђе Пантић који је притекао у помоћ. Вода им је била до појаса, а некима чак и изнад.

Дошли су до жене, а Ђорђе је узео бебу из жениног наручја и ставио је на рамена. За њим је кренула и мајка. У том тренутку вода им је била скоро до рамена. Беба је пренета на сигурно, а људи су помогли и усплахиреној жени да се пробије кроз воду. Иначе, Ђорђе Пантић је Србин који ради у Италији као кувар, иначе је син познатог писца Михајла Пантића.

Жртве поплаве

Према посљедњем билансу, најмање три особе су погинуле, а хиљаде је евакуисано из својих домова, након што су разорне поплаве погодиле италијански сјеверни регион Емилија Ромања, саопштиле су данас власти, упозоравајући да ситуација може да се погорша, преноси Мондо.

 

 

 


Sarà allerta rossa anche domani. Nel frattempo le immagini che arrivano dalla Romagna fanno paura.

In questo video il salvataggio di una mamma con la sua bimba di tre anni a Cesena.#16maggio | #AllertaMeteoER pic.twitter.com/d9GKeRhxki

— Giovanni Cristiano (@Jo_Reporter) May 16, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана