Спријечено нарушавање ваздушног простора из Украјине

Срна
Спријечено нарушавање ваздушног простора из Украјине

МИНСК - Бјелоруски граничари су употребом војног оружја спријечили нарушавање ваздушног простора квадрикоптером из Украјине, који је вршио извиђање бјелоруских индустријских објеката и граничне инфраструктуре, саопштено је из Државног граничног комитета Бјелорусије

 "Редовно посматрамо извиђачке летове украјинских беспилотних летјелица дуж границе. Стога је гранична патрола јуче у Јелском округу у Гомелској области оружјем и средствима за сузбијање зауставила нарушавање ваздушног простора квадрикоптером са украјинске територије. Беспилотна летјелица била је приморана да слети 150 метара од државне границе", наведено је у објави Комитета на "Телеграму".

На меморијској картици квадрикоптера пронађени су видео-снимци, а надлежни органи истичу да анализа тих снимака наговјештава да је дрон вршио извиђање бјелоруских индустријских објеката и граничне инфраструктуре.

Власти су саопштиле да предузимају додатне мјере ради покривености границе, усљед извјештаја о присуству украјинске десничарске организације "Руски добровољачки корпус", која је проглашена терористичком у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана