Спријечен терористички напад у Москви (ВИДЕО)

Агенције
Foto: Принтскрин

МОСКВА- На жељезничкој станици у Москви спријечен је покушај терористичког напада, преносе руски медији.

"Мушкарац који је планирао да дигне у ваздух цистерну на жељезничкој станици ухапшен је у Москви", рекла је новинарима Јулија Иванова, помоћница начелника Главног директората Истражног комитета у руској престоници.

"У Москви је приведен мушкарац због планирања терористичког акта на територији Московске области", рекла је представница Истражног комитета.

‼️ Special Forces Thwart Terrorist Attack in Moscow, Capturing Perpetrators

▪️ The Investigative Committee has reported the prevention of a terrorist attack in Moscow, where a suspect intended to detonate a fuel tanker in exchange for financial support to reach Ukraine. pic.twitter.com/dlSbjUT9Ke

— godfather (@Truthgodfather) November 29, 2023

Према истрази, мушкарац (40), "добивши задатак од неидентификованог саучесника", пристао је да изврши терористички напад за новац - да разнесе цистерну на једној од жељезничких станица.

Kако се наводи у саопштењу за јавност, осумњичени је прво узео експлозивну супстанцу са унапријед одређеног мјеста у једном од московских шумских паркова, а затим је стигао у једну од улица у Југозападном административном округу, гдје је планирао да детонира направу.

Након тога, мушкарца су притвориле безбједности снаге Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана