Спријечен атентат на руског милијардера Малофејева: ФСБ објавио детаље акције

ГС
Спријечен атентат на руског милијардера Малофејева: ФСБ објавио детаље акције

МОСКВА - Руска Федерална служба безбједности (ФСБ) саопштила је данас да је осујетила покушај украјинских специјалних служби да убију руског милијардера, бизнисмена и генералног директора групе компанија “Царград” Константина Малофејева.

Прес служба ФСБ-а навела је за ТАС С да је организатор покушаја убиства Малофејева оснивач и један од вођа такозваног Руског добровољачког корпуса, руски држављанин Денис Капустин, који живи на територији Украјине и дјелује под контролом украјинске службе безбjедности, учествујући у борбеним дејствима против руских трупа.

Планирано је да се терористички напад изведе детонацијом експлозивне направе која је била причвршћена испод аутомобила Малофејева, саопштио је ФСБ, наводећи да су сличну шему користиле украјинске безбједносне службе припремајући се за убиство руске новинарке Дарије Дугине.

Руски истражитељи покренули су кривични поступак против Капустина због покушаја убиства Малофејева, по оптужбама за тероризам и незакониту трговину експлозивом.

Поред тога, према руској служби безбједности, Капустин је организовао и директно учествовао у нападу припадника Руског добровољачког корпуса 2. марта ове године на села у Брјанској области у Русији, када су погинула два цивила и повређена још два, међу којима и дијете.

Како је саопштено, и због овог случаја покренут је кривични поступак.

Прес служба ФСБ-а подсјетила је да су руски истражитељи у августу прошле године спријечили диверзантски и терористички напад, који је планирао Капустин употребом импровизоване експлозивне направе у нафтном и гасном постројењу у Волгогородској области и да су тада радикалне организације  неутралисане након оружаног отпора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана