Спасиоци још нису успјели да дођу до 40 радника у тунелу

Танјуг
Спасиоци још нису успјели да дођу до 40 радника у тунелу

ЊУ ДЕЛХИ - Спасилачки тимови ни данас нису успјели да дођу до 40 радника заробљених у срушеном тунелу на аутопуту у Индији, пошто огромне громаде блокирају напоре да се отвори пролаз за евакуацију, рекли су званичници.

Прошло је три дана откако се тунел срушио, али радници су и даље безбједни и здрави, рекао је Ројтерсу један званичник укључен у спасилачке операције.

Заробљени мушкарци добијају храну, воду и кисеоник кроз цијев од недјеље ујутру, након што се тунел срушио у 5:.30 ујутро по локалном времену.

-Из Њу Делхија се довози тешка машина да би се убацила цијев за евакуацију јер је садашња блокирана стијенама - рекао је за Ројтерс званичник за сектора за ванредне ситуације у држави Утар Прадеш. Око 50-60 мушкараца радило је у ноћној смејни у тунелу дужине 4,5 километара, који се гради у сусједној држави Утараканд, на националном аутопуту.

Локални медији јавили су у уторак да су они ближе излазу из тунела успјели да изађу, док је 40 оних који су били дубље унутра заробљени.

Радови на тунелу почели су 2018. године и требало је да буду завршени до јула 2022. године, што је сада одложено до маја 2024. године, наводи се у саопштењу владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана