Спасено 18 талаца криминалних група, међу њима деветоро дјеце

Танјуг
Спасено 18 талаца криминалних група, међу њима деветоро дјеце

МЕКСИКО СИТИ - Мексичке власти спасиле су данас 18 талаца криминалних група у јеку таласа киднаповања у држави Синалоа, гдје је више од 600 специјалних снага послато да појача безбједност. Гувернер Синалое Рубен Рош саопштио је на друштвеним мрежама да је девет одраслих и деветоро дјеце спасено ујутру, али није навео детаље о томе гдје и како се иницијатива догодила.

Рош је рекао да су власти покренуле интензивну операцију са полицијским и војним снагама да пронађу седам особа које су и даље међу отетима.

До масовне отмице дошло је у петак у различитим областима региона Ла Норија, изван главног града Синалое, Кулијакана, преноси Асошиејтед прес.

-Припадници криминалних група узели су најмање три породице за таоце - рекао је локални шеф јавне безбедности Херардо Мерида. Савезне власти су послале специјалне снаге у Синалоу да траже нестале.

Још 300 војника и батаљон Националне гарде такође дјелују у тој области.

Локалне власти нису саопштиле ко су починиоци масовних отмица, које су се догодиле дан након што су три особе убијене у региону Бадирагуато, такође у држави Синалоа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана