Шпанска полиција пронашла четврту од пет украдених Бејконових слика

Срна
Шпанска полиција пронашла четврту од пет украдених Бејконових слика

МАДРИД - Шпанска полиција саопштила је данас да је пронашла четврту од укупно пет слика ирског сликара Франсиса Бејкона које су украдене из једног стана у Мадриду 2015. године.

У саопштењу се наводи да је пронађена слика “главе мушкарца” са натписом на позадини “Студија за портрет Хосеа Капела”, насликана 1989. године, те да је њена вриједност процијењена на пет милиона евра.

Слика је пронађена након хапшења у двоје људи у фебруару за које се тада вјеровало да су примили двије од пет Бејконових слика.

Вјерује се да пет украдених слика имају укупну вриједност од 25 милиона евра. Слике су биле дио колекције у власништву блиског Бејконовог пријатеља који је пријавио крађу у јулу 2015. године, пише АП.

Из полиције наводе да је од тада ухапшено 16 лица, укључујући крадљивце.

У саопштењу се истиче да полиција наставља потрагу за петом сликом и да је истрага усредсређена на држављане Шпаније који су повезани са криминалним бандама у Источној Европи.

Бејкон је често посјећивао Мадрид, гђе је проучавао старе слике у музеју “Прадо”. Он је преминуо у 83. години у шпанској пријестоници 1992. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана