Шпанска полиција и ФБИ трагају за тијелом Ане Кнежевић: Претражују тeрен у близини границе

ГС
Шпанска полиција и ФБИ трагају за тијелом Ане Кнежевић: Претражују тeрен у близини границе

МАДРИД - Шпанска полиција и амерички Федерални истражни биро (ФБИ) трагају за Аном Маријом  Кнежевић, која је нестала почетком фебруара ове године у Мадриду.

Тијело Ане Марије Кнежевић није нађено, али све указује на то да је она убијена и да је то учинио њен супруг од ког се разводила.

Шпанско министарство унутрашњих послова објавило је снимак потраге неприступачних предјела и канала.

Првоосумњичени за нестанак ове Американке колумбијског поријекла јесте њен супруг Србин Давид Кнежевић, који је недавно ухапшен на Међународном аеродрому у Мајамију и он се од тада налази у притвору.

Како се види на снимку шпанска полиција и ФБИ трагају на неприступачним теренима, а виде се и полицајци у ронилачким одијелима који претражују канале и баре, које се налазе недалеко од мјеста гдје је жена посљедњи пут виђена, преносе српски медији.

Истражитељи данима претражују терен на неколико локација, а једна од њих је у непосредној близини ауто-пута на граници са Француском. На видео снимцима се може видети како се претражује и канал који се налази у том предјелу.

- Претражује се део уз ауто-пут у близини шпанске и француске границе. Сумња се да је осумњичени Давид Кнежевић, убио супругу од које се разводио, а потом њено тијело ставио у велики кофер који је потом бацио у непосредној близини ауто-пута - наводе локални шпански медији и додају да је Кнежевић злочин детаљно испланирао, али да је направио неколико кобних грешака.

Ана Кнежевић се прошле године доселила у главни град Шпаније, након стресног развода од Давида Кнежевића. Посљедњи пут је виђена и контактирала је пријатеље почетком фебруара.

У ноћи њеног нестанка непозната маскирана особа обојила је сигурносне камере, а потом је виђена како сат времена након тога излази из апартмана Ане Кнежевић у луксузном дијелу града, са кофером у руци.

Амерички органи открили су да је Давид Кнежевић у Србији изнајмио аутомобил који је прешао скоро 8.000 километара, те да је путовао по Европи. Идентичан аутомобил виђен је недалеко од апартмана у ком је боравила Ана Кнежевић, са таблицама које је власник тог дана раније пријавио да су украдене. Радник у продавници гдје је купљен спреј којим су обојене камере испричао је да особа која их је узела доста подсјећа на Давида Кнежевића.

Држављанин Србије налази се у притвору у Сједињеним Америчким Државама и њему се на терет ставља кривично дјело отмица, за које је запрећена казна и до доживотног затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана