Шпанија у приправности - албанске банде главне за трговину дрогом

Танјуг
Foto: Илустрација

ТИРАНА- Власти у Шпанији у приправности су због албанске мафије, за коју кажу да контролише највећи дио трговине марихуаном, преноси албански портал Балкан веб.

У ту земљу албанска мафија дошла је 90-их година прошлог вијека, гдје је постала позната по трговини људима и хероину.

Међутим, током година, ове опасне криминалне организације, од којих је дио био из Албаније и са Косова, постале су софистициране и рашириле се готово по целој територији, а не само да су преузеле лидерство у трговини наркотицима у Шпанији, већ су се прошириле на Велику Британију и Екватор.

Полиција у Шпанији наводи да су албанске банде свуда поставиле плантаже, улагања у њих су веома мала, али њихов профит није.

"Албански кланови присутни у Шпанији су се до сада понашали много дискретније у односу на друге међународне мафије. Они који су посвећени трговини дрогом држе се повучено, и иако су веома насилни, обично то не показују у јавности. На тај начин, могу да прођу непримијећено и да наставе да производе марихуану у великим размјерама, а затим да је увезу у Европу", преносе шпански медији.

Сматра се да су албански кланови стекли повјерење свих међународних криминалних организација, прије свега због страха који изазивају.

Ипак, више пута су ометане од стране снага државне безбједности, а сваке недјеље се одвијају акције против нарко кланова и хапсе припадници банди албанског поријекла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана