Шолц најавио строже законе о имиграцији

Срна
Шолц најавио строже законе о имиграцији

БЕРЛИН- Њемачка ће пооштрити законе и имиграцији и могла би да почне са обрадом захтјева за добијање азила у земљама изван ЕУ, изјавио је њемачки канцелар Олаф Шолц.

Он је након деветочасовних разговора са регионалним лидерима похвалио усаглашене мјере.

Шолц је као циљ свог кабинета навео ограничење нерегуларне миграције и обећао да ће федерална влада подржати регионалне власти у складу са процентом примљених миграната.

"Они којима је одбијена дозвола за останак у Њемачкој, нарочито криминалци и они против којих је вођен прекршајни поступак, биће брже депортовани у земље из којих су дошли", рекао је Шолц.

Према његовим ријечима, сви судски процеси ради утврђивања да ли неко испуњава услове за добијање азила од сада неће трајати дуже од шест мјесеци.

Влада Њемачке ће увести додатна дигитална рјешења, како би убрзала ствари, а њен план позива и на смањење исплата регистрованим мигрантима и продужавање чекања на приступ пуном социјалном осигурању са 18 на 36 мјесеци.

Осим тога, тражиоци азила са добрим изгледима да добију статус избјеглице биће брже интегрисани на тржиште рада у Њемачкој, а власти ће издвојити додатна новчана средства за професионалне и језичке курсеве.

Канцелар је открио и то да ће Влада Њемачке испитати да ли је могуће да се захтјеви за азил обраде у трећим земљама, изван Европе, јавила је "Раша тудеј".

Међу осталим мјерама је и одлука да се ограничи право на спајање породице за појединце који немају статус избјеглице, али и даље имају статус заштићеног лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана