ШОК: "Фолксваген" разматра гашење фабрика у Њемачкој

ГС
ШОК: "Фолксваген" разматра гашење фабрика у Њемачкој

БЕРЛИН - "Фолксваген" разматра затварање фабрика у Њемачкој у покушају да смањи трошкове и "уштеди додатних неколико милијарди евра", јавио је Ројтерс, а преноси РТ Балкан.

Како оцјењује "Блумберг", ово је још један у низу удараца за владу њемачког канцелара Олафа Шолца.

У оптицају су затварање једне велике фабрике возила и једне фабрике дијелова, преноси британска агенција позивајући се на раднички савјет компаније, који је најавио "жестоки отпор" плановима извршног одбора.

У саопштењу "Фолксвагена" се наводи и да су били принуђени да прекину свој програм пословне сигурности који је на снази од 1994. године, додајући да ће све предстојеће мјере бити размотрене са радничким савјетом.

Гашење фабрике у Њемачкој било би прво у 87 година постојања компаније, а "Фолксваген" би довело до сукоба са моћним синдикатима.

Подсјећамо, у јулу је "Фолксваген" објавио да разматра затварање фабрике луксузног електричног модела "Аудија" у Бриселу због слабе потражње.

Крајем прошле године, њемачки произвођач аутомобила је најавио и талас укидања радних мјеста, будући да се бори са високим трошковима и ниском продуктивношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана