Шојгу: Наша побједа је, као и Нова година - неизбјежна

Танјуг
Шојгу: Наша побједа је, као и Нова година - неизбјежна

МОСКВА - Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изразио је у новогодишњој честитки војницима увјерење да је побједа Русије неизбјежна.

-У наредној години желим свима добро здравље, снагу, поуздане и одане другове и, наравно, ведро небо! Наша побједа је, као и Нова година, неизбјежна! - истакао је Шојгу у видео обраћању.

Он је захвалио војницима на храбрости и херојству у вршењу војне дужности, преноси РИА Новости.

-Ви данас браните не само велику историју Русије, већ и њену свијетлу будућност. Иза сваког од нас стоји Русија! - рекао је Шојгу.

Према његовим риечима, Русија се у протеклој години суочила са озбиљним искушењима и 2023. годину дочекује у тешкој војно-политичкој ситуацији.

Шојгу је рекао да спољне силе сада покушавају да прецртају славну историју и велика достигнуц́а Русије, да се руше споменици победницима над фашизмом, а да се ратни злочинци подижу на пиједестал, да се све руско укида и скрнави.

-У таквим околностима Нова година остаје не само добра традиција, већ добија и дубоко значење, постајући симбол наде у мирну будућност - рекао је Шојгу.

Према његовој оцјени, „2022. година ће заувијек остати уписана у војне анале Русије, испуњене бесмртним дјелима, несебичном храброшћу и херојством руских војника у борби против неонацизма и тероризма“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана