Собјањин: Породице жртава добиће новчану надокнаду

ГС
Собјањин: Породице жртава добиће новчану надокнаду

МОСКВА - Градоначелник Москве Сергеј Собјањин наредио је да се породицама погинулих у терористичком нападу исплати одштета од по три милиона рубаља /32.500 долара/ по особи, а рањенима ће припасти помоћ у распону од 500.000 рубаља до један милион рубаља.

"Породицама грађана који су погинули у терористичком акту у згради концертне дворане `Крокус сити хол` 22. марта 2024. године исплатити по три милиона рубаља за сваку умрлу особу, осим за оне који су живјели у Московској области", наводи се у наредби коју је потписао Собјањин.

Рањени у терористичком нападу који се налазе у болницама добиће по милион рубаља, а они који су збринути амбулантно по 500.000 рубаља, наводи се у наредби.

Власти Московске области ће, такође, платити одштету онима који су погођени терористичким нападом који су живјели у непосредној близини руске пријестонице, истакао је Собјанин.

Пуцњава се догодила синоћ у концертном простору "Крокус сити хола" у граду Красногорску, недалеко од Москве, након чега је избио велики пожар.

Једанаест особа приведено је у вези са нападом, укључујући четворо који су директно одговорни, саопштила је руска Федерална служба безбједности (ФСБ). Ова четворица приведена су у руском региону Брјанск, који се граничи са Украјином, у размаку од неколико часова, додаје ФСБ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана