Снимљен украјински авион са новим, до сад невиђеним пројектилом

Г.С.
Foto: Илустрација

КИЈЕВ - Појавио се нови видео који приказује украјински ратни авион Су-24 Фенцер како носи нешто што изгледа као ново и досад непознато оружје које се лансира из ваздуха.

Снимак је објављен на на Телеграм каналу „УкрЕрФорс“ и приказује Су-24 из украјинске 7. бригаде тактичког ваздухопловства, снимљен из пилотске кабине Су-27УБ Фланкера.

Тачна природа оружја остаје нејасна и није објављена у видеу, што сугерише да је то можда био само тест.

Чини се да се оружје састоји од три различита дијела - носа - што указује на могући комплет дизајниран за претварање конвенционалних бомби у прецизно навођено оружје, пише портал Вор Зоун.

Украјинске ваздушне снаге већ користе слично оружје западног порекла, као што су ЈДАМ-ЕР и ААСМ-250 Хаммер бомбе из САД-а и Француске. Русија такође користи додатне комплете за навођење за своје иначе ненавођене бомбе, преноси Б92.

Реп приказан на видеу има пераје у облику крста и задњи отвор, што сугерише да би могао имати неки погонски систем - потенцијално мали турбомлазни мотор или ракету.

Док овај систем оружја остаје непознат, Украјина је показала своју способност производње сателитски навођених система. Украјинске беспилотне летелице већег домета и копнене верзије крстареће ракете Нептун такође имају напредно навођење, што сугерише да би ово ново оружје могло бити слично опремљено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана