Снаге безбједности елиминисале шест милитаната у руској Републици Ингушетији

Танјуг
Foto: Илустрација

МАГАС - Током специјалне операције у граду Карабулак у руској Републици Ингушетији, снаге безбједности елиминисале су шест милитаната који су пружили оружани отпор, рекао је за РИА Новости извор у регионалним безбедносним снагама.

Извор је навео да је, према прелиминарним подацима, током сукоба елиминисано шест милитаната, чији се идентитет утврђује.

Регионални оперативни штаб саопштио је у суботу да је од 19.30 сати по московском времену на територији Карабулака уведен режим противтерористичке операције.

Према подацима Националног комитета за борбу против тероризма, безбједносне агенције су у Ингушетији, током оперативних активности потраге, у једној од стамбених зграда откриле групу милтаната који су планирали да изврше терористичке нападе.

Како се наводи, милитанти су приликом покушаја снага безбједности да их ухапсе, отворили ватру на полицајце који су на то одговорили.

Специјалне снаге руске Федералне службе безбједности (ФСБ) блокирале су милитанте у стамбеној згради, а становници оближњих кућа су евакуисани.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана