Словачка полиција ухапсила мушкарца због пријетњи да ће поновити масакр из Прага

Г.С.
Словачка полиција ухапсила мушкарца због пријетњи да ће поновити масакр из Прага

ПРАГ - Полиција у Словачкој саопштила је да је ухапсила мушкарца који је претио да ће извршити масакр сличан масовној пуцњави у Прагу у четвртак.

Кажу да је 64-годишњак задржан у граду Жилина на сјеверу земље након што је позвао хитну помоћ тврдећи да намјерава учинити "оно што се догодило у Прагу", јавља ББЦ.

Сада се суочава са кривичним гоњењем за ширење опште узбуне, за коју је запријећена максимална казна од двије године затвора.

У Прагу је у четвртак студент отворио ватру на универзитету у Прагу, убивши 14 људи. Чешка полиција је извршила неколико хапшења након пуцњаве.

Словачка полиција наводи да је мушкарац који је приведен позвао хитну помоћ исте вечери и рекао да жели да набави пиштољ како би извршио сличан масакр.

Полиција је такође објавила видео на којем се види како полицајци наоружани аутоматским оружјем недуго затим разваљују врата његовог стана и хапсе га.

У Чешкој је још један мушкарац ухапшен након што је пријетио да ће убити преживјеле чланове породице нападача. Полиција је саопштћила да је пронашла легално оружје у његовој кући у регији Вyсоцина југоисточно од Прага.

У петак увече полицајци су позвани у село у западном региону Плзена након што је мушкарац запријетио да ће пуцати на своје комшије. Ухапшен је, али је утврђено да је пијан и ненаоружан.​

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана