Слон усмртио Американку!

Танјуг
Слон усмртио Американку!

ЛУСАКА - Америчка туристкиња која је смртно страдала у нападу слона у Националном парку Кафуе у Замбији постала је друга Американка коју је ове године усмртио слон у тој земљи, пренијели су данас локални медији.

Прије трагичног инцидента који се догодио 19. јуна Американка Џулијана Гле Турно налазила се у возилу гледајући крдо слонова када ју је један слон избацио из возила и усмртио је, преноси Њузвик.

Њена група је била заустављена недалеко од моста Марамба у Ливингстону због гужве коју је проузроковало крдо слонова што је америчку туристкињу из Новог Мексика учинило лаком метом за слона који је напао.

Раније ове године, друга америчка туристкиња Гејл Матсон (79) погинула је током сафари вожње у Националном парку Кафуе у Замбији када је слон напао возило и усмртио је, а ранио још четири особе.

Кит Винсент, извршни директор сафари компаније Вилдернес, је рекао АБЦ-у да је напад слона био неочекиван и да водич није имао прилику да реагује.

Управа Националног парка тврди да су напади слонова учесталији због климатских промјена које присиљавају ове животиње да мијењају миграцијске обрасце у јужној Африци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана