Слике пакла у 10 фотографија (ФОТО)

GS
Foto: Tanjug

Фотографије пакла и великог страдања на ивици Трећег свјетског рата, Јерусалим, Газа, Израел, Палестина, и сукоб који траје деценијама. Тешко да у скорије вријеме могу издвојити бруталнији сукоб у овим размјерама, геополитичким односима и могућим посљедицама.

Фотографије које нас враћају у ратове које смо сами прошли, гледали и проживјели... и по ко зна који пут уче лекцијама које је понекад изгледа немогуће савладати. Људска слобода и право на живот су узвишене вриједности, али рат и смрт су посљедња опција, осим... када заиста више ништа није остало и када живот вриједи тек толико да би се страдало и постало једна жртва на папиру, а све то у нади и вјери да ће генерације које долазе можда живјети боље и праведније.

Некако ми је као и сваком родитељу најтеже кад гледам фотографије страдања дјеце, али се надам да смо научили лекције, а они који нису, надам се да хоће. Ни ратови више нису као некад, остало је мало витештва, а пуно екрана, камера, авиона и дронова иза којих се сакривају они који тако олако узимају туђе животе.

- Молим се за мир, за свако дијете, молим се за Газу, Јерусалим, Тел  и тешко искуство сачувати ово мало памети, разума и људскости што нам је остало - написао је на свом Фејсбук профилу политиколог Невен Ђенадија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана